På Skorpeskolen og i Skorpebørnehaven spiser vi frokost i fællesskab. Vi prioriterer højt, at alle får et sundt og nærende måltid mad lavet af gode råvarer, som giver energi til dagens leg og læring, og vores madordning er obligatorisk for alle.
I køkkenet sørger vores dygtige køkkenteam hver dag for et sundt måltid lavet fra bunden, gerne af årstidens danske råvarer og masser af grønt. Vi følger Sundhedsstyrelsens kostråd, hvilket betyder, at vores frokostordning også har til formål at højne lysten og kendskabet til sund og klimavenlig mad. I praksis betyder det blandt andet at:
Læs mere om Sundhedsstyrelsens kostråd her







De større elever fungerer på skift som maddukse, der hjælper køkkenholdet, sørger for at fylde vand- og mælkekander og for at holde orden på buffeten. Frokosten anrettes i skolens spisesal, hvor både elever og voksne spiser sammen i hold. På den måde lærer eleverne hinanden bedre at kende og styrker deres sociale kompetencer. Det fælles måltid er også med til at forebygge mobning og andre konflikter, fordi det styrker følelsen af, at alle er en værdifuld del af et fællesskab. Frokosten på Skorpeskolen er meget mere end blot et spørgsmål om at få noget at spise!
Udover den daglige madlavning underviser skolens kokke i køkkenskills, som er et obligatorisk fag i 6. klasse og et valgfag i 7. - 9. klasse. Vi tror på, at den viden, vores elever opbygger om mad, både hvordan maden laves og hvad den indeholder, giver gode vaner, som de vil tage med sig videre i livet.
Dyk ned i faget køkkenskills her.
Ledelsen samarbejder løbende med personalet og elevrådet om madordningen, og hvordan man kan fastholde elevindflydelse på menuen og spiseoplevelsen i spisesalen. Dette gøres både i hverdagen og ved at forholde sig til elevernes input i trivselsmålinger gennem tiden.
Vi er meget glade for at kunne tilbyde alle elever og medarbejdere en sund og klimavenlig madordning i hverdagen. Der bliver lagt meget kærlighed og arbejde i produktionen, og det forventes, at der bliver udvist respekt og forståelse for dette fra både store og små. Man er altid velkommen til at stikke hovedet ind i køkkenet og dele en god idé eller en bekymring, ligesom man er velkommen til at udvise god stil og almindelig pli i spisesituationen - sådan bliver måltidet hyggeligst for alle.
Inden du deler idéer og bekymringer, bedes du være opmærksom på:
Velbekomme





